2014. március 23., vasárnap

Tejmentes citromkrém

Story

Újabb gyorsan valami finomat recept következik, első kísérlet.
Ajánlatos nem laktózmentes tejből elkészíteni, és ajánlatos azoknak, akik nem szorulnak laktózmentes diétára, azoknak sima tejből elkészíteni, mert a tej, és a citromlé kombinációja okozhat meglepetést..:)

Hozzávalók

6 dl rizstej
3 db citrom
3 ek méz
3 ek étkezési keményítő
1 tk vaníliás nyírfacukor

A rizstejet felteszem melegedni, közben megpucolom a citromokat, ajánlatos úgy, hogy egy spirálba maradjon, mert akkor sokkal könnyebb kihalászni!
Beleteszem a mézet, és a citromok facsart levét is.
Ha a tej felforrt, egy kicsi vízzel kikeverem a keményítőt. Kihalászom a citromhéjakat, ennyi idő elég is lesz neki, hogy épp annyi hatását fejtse ki, amennyi nekem kell!
Majd besűrítem a tejet, folyamatos kevergetés mellett vékony sugárba beleöntöm az étkezési keményítőt, és addig kevergetem, míg besűrűsödik. Ne várjunk pudingszerű sűrűséget, mert ez nem puding lesz!
Tetejére, ha már megdermedt, pakolok gyümölcsöket, amilyet találok, jelen esetben ez mangó lett!

Tippek, tanácsok

Ki lehet próbálni naranccsal is, én biztosan ki fogom!
Gyümölcsből is sokfélét ki lehet próbálni, véleményem szerint a citrom sok mindennel kompatibilis!

És hogy mivel?

Egy jó ebéd után ez egy habkönnyű desszert, véleményem szerint nem kell mellé semmi, pláne, ha telepakoljuk a tetejét gyümölccsel! :)



1 megjegyzés: