2014. március 23., vasárnap

Diós - baracklekváros muffin

Story


Akkor uccu neki, újabb felvonás muffinból. Ezúttal diós verzióban. Egyenlőre a sütőben pihen, de már érezzük az illatát, mesésnek ígérkezik! :)



Hozzávalók



3 tojás
15 dkg kókuszvirágcukor
10 dkg zabliszt
5 dkg darált dió
1 tk szódabikarbóna
4 evőkanál cukrozatlan baracklekvár
1 tk vaníliás nyírfacukor
pár csepp citromlé

A hozzávalókat egyszerűen egy tálban robotgépben összekeverem úgy, mint ahogyan a piskótát szoktam.
Egy muffin formát kibélelek papírral, és belekanalazom a tésztát. Pontosan 12 db lesz belőle!
180°C-on kb 20 percig sütöm hőlégkeveréses sütőben.


Tippek, tanácsok


Egy ilyen nyomi délutánon, amikor csak a fejünk fájlaljuk és semmi más nem történik a muffinon kívül, vigyázzunk, ne égessük oda. Ez nem csokis, ezen meglátszik!



És hogy mivel?



Szerintem ez a fajta muffin az, amit érdemes kettévágni és még vastagon megkenni baracklekvárral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése