Éljen a BOSCH, és hogy sütit kell sütni, mert ha ez nem lenne így, ez a recept sem készülhetett volna el.
Most először dupla receptet írok, megírom az eredetileg kikísérletezett brownie receptet és a mindenmentes verzióját is, nekünk! hm?
Hozzávalók
20 dkg jó minőségű étcsokoládé / 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
12,5 dkg teavaj / 12,5 dkg kókuszolaj
20 dkg nádcukor / 20 dkg kókuszvirágcukor
2 ek fehérliszt / 2 ek fehér rizsliszt
1 cs. vaníliás cukor / 2 tk vaníliás nyírfacukor
5 dkg darált mogyoró / 5 dkg darált mogyoró
1 tk fahéj / 1 tk fahéj
4 L-es méretű tojás / 4 L-es méretű tojás
A csokit és vajat/kókuszolajat kockára vágjuk, és vízgőz felett felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a nádcukrot/kókuszvirágcukrot, alaposan elkeverjük. A tojásokat egyenként a csokoládés krémhez keverjük, majd a lisztet is kanalanként belekeverjük. A darált mogyorót is elvegyítjük a masszában. Egy sütőtálat kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, és felkockázva kínáljuk.
Ugye nem bonyolult?
Szétszedni az Ikeás lábast a habüsttől, no az már feladat..mer' összeragadtak :/
Tippek, tanácsok
Fűszerezésben lehet bátornak lenni, lehet bele tenni pl narancshéjat, vagy akár gyömbért is.
És hogy mivel?
Hagyományos verzóját ha tehetném, enném vaníliafagyival, a mentes verziót pedig habbá vert kókusztejszínnel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése