2013. április 5., péntek

Medvehagyma krémleves

Story

Jön a tavasz, én már érzem a zsigereimben, egyre több helyen fog megjelenni a piacokon a medvehagyma. Sok módon használtam már fel, de így még nem, hát lássuk, mi sül (fő) ki belőle!


Hozzávalók


1 nagy csokor medvehagyma

1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
15-20 dkg zellergumó
2 dl kókusztej
só, bors, szerecsendió, 
1,2 l zöldségalaplé

A hagymát apróra vágom, kevés zsiradékon megpárolom, majd hozzáadom a felkockázott zellergumót is, és puhulásig párolom. Felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek rá, és hagyom felforrni. Ekkor kerül bele a medvehagyma amivel további 10 percig főzöm. Ezek után robotgéppel pépesítem. Hozzáöntöm a kókusztejet és belekerül az áttört fokhagyma. Még egyet rottyan és kész.


Tippek, tanácsok


Ez a leves általában krumplival szokott készülni, én viszont imádom a zellert és mondhatom, ezzel is isteni finom!


És hogy mivel?


Tálaláskor kukorica tortillát török a tetejére levesbetétként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése