2013. január 29., kedd

Sokzöldes csirke

Story

Hát az a helyzet,  hogy Sziszkó barátném brokkolis csirkéje évekkel ezelőttről oly mély nyomott hagyott bennem, hogy nem tagadhatom, mindig ha zöldet eszek, azt az ízt keresem.
Most egész közel jutottam hozzá, azt hiszem.
Megosztom veletek is, had élvezkedhessetek rajta. Mi csak szuszogtunk, úgy beebédeltünk belőle :)

Hozzávalók

70 dkg csirke felső comb
30 dkg kelbimbó
30 dkg brokkoli
10 dkg borsó
2-3 szál egy csokor szárzellerből
400 ml kókusztej
só, bors
20 dkg lm sajt

A combok bőrét lenyúzom, megmosom, és kisütöm a zsírját. Ha sok sül ki belőle eltehetünk későbbre is, mert jó alap lehet más csirkés ételekhez, pl. pörkölt, vagy ilyesmi.
A csirke combokat kifilézem 3-4 centis kockákra vágom fel.
2-3 evőkanélnyi kisült zsíron megpárolom. sózom, borsozom, majd ha már megpuhult, ráöntöm a kókusztejet, és belekeverem a zöldségeket. Csak átforgatom őket és egyből mehetnek egy mély jénai tálba. Megszórom jó vastagon a reszelt sajttal és zsutty, be a sütőbe 200°C-ra. Fedő nélkül addig sütjük, mikor a sajt már elkezd pirulni rajta. Nagyjából 30-40 perc kell neki.

Időközben a szokott módon párolt rizst készítek hozzá.

Tippek, tanácsok

Szerény véleményem szerint, ha a csirke kimarad belőle, nagyon finom vegetáriánus kaja lehet belőle. A zöldek a kókusztej és a sajt, húúú :)

És hogy mivel?

Szerintem párolt rizs a tuti hozzá, de lehet próbálni quinoa-val vagy rizstésztával is, vagy natúr főtt krumplival is. Jó szaftos, tehát valami olyan köret dukál mellé, ami ezt felszívja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése