2012. november 25., vasárnap

Narancsos himalája só

Story

Itt az az idő, mikor narancsot eszünk naranccsal. 
Egyszerűbbje megpucolja, megeszi, kreatívabbja nem hagyja kárba veszni a héját sem. Itt egy felhasználása, ami szerintem nagyon basic, és mennyei!

Hozzávalók

2 nagy narancs héja
30 dkg himalája só

A narancsokat jó alaposan forró vízzel megmosom, és papírtörlőn megszárítgatom. Ha módunk van rá, bio narancsból készítsük el.
Van egy szerszám, én narancshéj kaparászónak hívom, ilyet a svéd szereld magad bútoráruház piacrészlegén fillérekért szerezhetjük be.
Szóval ezzel a szerszámmal lekaparjuk a narancs héját, egy nagy tányéron elterítjük, megsózzuk és a fűtőtest tetejére tesszük éjszakára. Egyrészt hamarabb szárad ki, másrészt finom narancsillatú lesz a szoba tőle.
Másnap reggel mozsárba tesszük, és az összes dühünket beleadva péppé zúzzuk, vagyis apróra kalapáljuk.
Ha ez megvan elkeverjük a maradék sóval, és üvegekbe töltjük. Szépen masnival is zárhatjuk és karácsonyra ajándékozhatjuk.
Amihez passzol: szárnyas sülteket lehet vele fűszerezni (pulykát, kacsát, csikrét), halat, szerintem egy kis malacsülthöz sem rossz döntés. ..vagy vajaskenyérre.

Tippek, tanácsok

Lehet cifrázni több citrus héjával is, lime, és citrom is mehet bele!

És hogy mivel?

Ez előbb leírtakkal :P 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése