2012. szeptember 26., szerda

Töltött csütörtök, mi?

Story

Na helló! Ettetek már valaha az életben úgy sütőtököt, hogy az nem a desszert volt?  Én megvallom őszintén, nem, de ennek ezennel véget vetettem, megtöltöttem, és mind megettem! Kövessetek !!

Hozzávalók


  • 2 kisebb sütőtök
  • 30 dkg darált pulykacomb
  • 1 marék dió
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék rizstészta
  • 1 tk egész kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk majoranna
  • 1 ek méz
  • só, bors
  • reszelt lm sajt a tetejére


A tököt csak kettévágom, és betolom a sütőbe legmagasabb fokozaton, és megsütöm, hogy puha legyen.
A darálthúst kevés olajon megpirítom, fűszerezem, hozzáadom a magokat és belekeverem a sült tök belsejét, amit úgy vágok ki, hogy kb 1 cm húsa maradjon.
Kifőzöm a tésztát, és a húsos keverékbe teszem azt is.
Ekkor az egészet csak vissza kell tölteni a tökökbe, tetejét reszelt sajttal jó alaposan megszórni, és visszatolni a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad a tetején.

Tippek, tanácsok


  • A zöld héjú tökkel próbáltam, aminek sárga a belseje, és nem túl édes.
  • Tészta helyett tehetünk bele főtt rizst is

És hogy mivel?

Mivel van benne tészta köretet nem igényel, persze lehet mellé egy adag párolt rizst csinálni, vagy krumplit sütni mellé, de akkor hagyjuk a ki a tésztát belőle!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése