2012. szeptember 17., hétfő

Citromos-csokis habcsókolom

 Story

Kezembe akadt egy szakácskönyv 1936-ból! Imádom  a régi szakácskönyveket, gyakran inspiáródom belőlük! Keresztanyukámnál tett látogatásomkor került a kezembe, azonnal beleszerettem, végignyálaztam az egészet, és meglepetten tapasztaltam, hogy kis túlzással tele van laktóz, és gluténmentes receptekkel! Minden ilyen receptet post-ittal jelöltem meg, és mire a könyv végére értem, feltűnt, hogy 17 post-it került bele.
Aztán másnap újra átnéztem, a 17 post-it-ból 16 habcsók volt..:) Hát megnéztem, mi van itthon, és amit találtam, abból csináltam meg a saját verziómat! Íme:

Hozzávalók

3 tojás fehérje
1 csipet só
10dkg xilit
1 ek holland kakaópor
1,5 ek étkezési keményítő
1 ek frissen facsart citromlé
5dk citromos étcsokoládé

A sütőt előmelegítem 2-3-as fokozatra.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd beleteszem a xilit-et és a citromlét! 
Még keményebb habot verek.
Ha már elértem a kellő állagot beleszitálom az étkezési keményítőt, és a kakaót, ezzel is egyneműsítem, legvégül az apró darabokra vágott csokoládét.
Erősebb zacskóba kanalazom, egyik csücskét levágom és halmocskákat nyomok belőle egy sütőpapírral bélelt sütőtepsibe. 
Lassú tűznél, szárítom, kb 25 percig.

Tippek, tanácsok

Nagyon sok verzióban készíthető, mindenkire rá van bízva mivel kísérletezik, érdemes, mert nagyon finom, és sokféleképpen elkészíthető desszert!

És hogy mivel?

Mondjuk kettőt citromlekvárral összeragasztva, de akár kicsi tejszínhabbal is finom a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése