2012. május 5., szombat

Éjszakai epertorta

Story

Hát mikor kell epertortát sütni? Hát na..


Hozzávalók:

Piskótaalap:

  • 4 tojás
  • 4 ek víz
  • 4 ek rizsliszt
  • 2 ek xilit
  • 1 ek vaníliás nyírfacukor


Krém:

  • 4 dl lm tej 
  • 1 ek vaníliás nyírfacukor (..ettől lesz vaníliapuding!!)
  • 3 csapott ek gm étkezési keményítő 


Nylon:

  • 1,5 dl eperlé (bolti rostos üdítő)
  • 1 ek étkezési zselatin ( Horváth Rozália féle zacskós, por )


..és eper

Az alaphoz: Piskótát sütünk, talán itt nem részletezném, aki nem tudja, hogy hogy kell, nézzen bele a "rizspiskóta" receptbe, ott talál leírást!
A krémet úgy főzzük, mintha pudingot főznénk, azt hiszem ez sem nagy mutatvány.
A nylon réteg a tetején pedig úgy készül, ahogy a zacskó írja, forralásig hevítem az üdítőt, beleszórom a zseléport, és lezárom.
Kerek tortaformában sütöm az alapot, és minden réteget erre pakolok, a formát csak a végén vágom le, miután minden meghűlt.

Tippek, tanácsok

  • Érdemes minden új réteg előtt megvárni, hogy az előző meghűljön, így könnyebben áll össze minden!
  • Eper helyett bármilyen idénygyümölcsöt lehet használni, és annak megfelelő üdítőből elkészíteni a nylont a tetejére.


És hogy mivel?!

Mondjuk egy kis xilittel elkevert lm tejfölpöttyel a tetején! 

1 megjegyzés: