2012. február 26., vasárnap

Császármorzsa túrókrémmel

Story


Így jár az ember, mikor palacsintát akar sütni, és eltér a jól bevált recepttől, és kísérletezik.
Palacsinta volt a megrendelés reggelire, és ahogyan azt szoktam, péntek este bekevertem a tésztát, kis változtatással.Aztán reggelre szépen megdőlt a dolog, és végül császármorzsává kevertem a palacsintatésztát! Erre jobb volt a tészta, mert semennyire nem tapadt, a császármorzsának meg kimondottan jó, ha szétesős!
Új recept született! Hurrráááá! :))




Hozzávalók




Császármorzsa



  • 2 egész tojás
  • 6 ek kókuszliszt
  • 3 ek rizsliszt
  • kb 2 dl szójatej
  • 2 ek xilit
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj



A hozzávalókat összekeverem, lágyabb tészta állagúra, hisz másnapra a frigóban úgy is megszívja magát, és kicsit sűrűsödik.
Reggel kicsi olajat forrósítok egy serpenyőben, addig megnézem, hogy nem kell-e kevés tejjel még felönteni a tésztát. Ha jó az állaga beleöntöm a forró serpenyőbe, és hagyom, hogy az alja elkezdjen pirulni. Ezután kezdem kavargatni, addig, addig, míg a tészta morzsává esik szét, és szépen minden oldala megpirul.


Túrókrém



  • 100 g lm túró
  • 1 dl joghurt
  • 1 ek xilit
  • reszelt citromhéj



Ezeket összekeverem szintén este, mert reggelre szépen összeérnek az ízek benne, és még finomabb lesz!


Tippek, tanácsok



  • Érdemes ezeket este előkészíteni, mert reggelre tényleg csak a sütés marad, azt pedig jó kis időtöltés sütni, míg lefő a kávé..pl..
  • A recept egy jóllakatós 2 személyes adag.
  • A császármorzsa a rizsiszt miatt esik szét, emlékezzünk csak vissza a kókuszpalacsintában gluténmentes liszt van keverve a kókuszliszttel, és mások az arányok is.



És hogy mivel?


Lehet az említett túrókrémmel fogyasztani, de lehet enni simán lekvárral, gyümölccsel, vagy fahéjas xilittel is! 
Ezt is mindenki fantáziájára bízom!
Próbáljátok ki, megéri!! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése